Pia&Per bloggen

(03.05.2023)
En artig historie..

Å drive med smykker er en allsidig jobb. Det handler om alt fra de bittesmå deltaljene i barnesmykkene våre til å følge med i de store smykketrendene. Begge deler er viktige deler av det håndverket vi er så stolte av. Rett etter påske fikk vi telefon fra et firma som blant tilbyr oppgaver for å øve til teoriprøve for bil på nett. Firmaet feirer i disse dager 6-årsjubileum, og ønsket å feire det med å kjøpe bilsmykker til alle medarbeiderne. Resultatet ble våre emaljesmykker; blå- og hvit veteranbil. Den utradisjonelle gaven blir forhåpentlig godt mottatt. Gratulerer med 6-års-jubileum, Kursoria! Hvis du ønsker å gi smykker som firmagave til dine ansatte, ta kontakt med oss. Vi har mange fine produkter som viser dine ansatte at du setter pris på dem.


(14.08.2017)
Første skoledag!

Akkurat i disse dager er det mange små gutter og jenter som begynner på skolen. En helt spesiell begivenhet som marker et skifte i barnas liv. Mange synes det er hyggelig å gi en liten gave i den anledningen. En gave som helt sikkert blir tatt godt imot av 6-7 åringen er et «Min første diamant» -smykke. Vi synes det markerer overgangen fra «liten» til litt større på en flott måte. Smykket er i hvitt gull og finnes i to varianter med diamanter på størrelse 0,03 ct eller 0,05 ct. Vi ønsker alle landets førsteklassinger lykke til på skolen!


(11.08.2017)
Spør gullsmeden!  

Det er mye spennende som foregår på et gullsmedverksted. Ulike metaller formes, bankes og bearbeides til smykker og andre edle gjenstander. Det loddes og slipes, graveres og forgylles. Lurer du på noe i forbindelse med gullsmedens arbeid? Ta gjerne kontakt med vår gullsmedmester!


(11.08.2017)
Om Pia&Per smykker  

"Det er noe spesielt med det som varer evig, som ikke kastes eller glemmes etter noen uker. Men som bringes videre gjennom livet. Et minne fra en stor anledning som du selv kanskje var for liten til å huske.(...)"

Les mer om hva 3´ generasjon Nordlie tenker om Pia&Per -smykkene.


(07.04.2016)
Alltid hyggelig med litt skryt.. :-)  

Hei!

Vil bare benytte anledningen til å gi dere litt ros! Dere har holdt meg oppdatert på hvordan det går med bestillingen og informert om når pakken er på vei. Rask leveringstid er også et stort pluss. Når jeg åpner pakken finner jeg ikke bare en fin gaveeske, men i tillegg innpakningspapir, sløyfe og gavepose. Det er disse små tingene som utgjør en stor forskjell, og gjør at jeg som kunde blir veldig fornøyd! Jeg handler med glede hos dere igjen og anbefaler andre å gjøre det samme.

Tusen takk!

Med vennlig hilsen Helene 


(07.04.2016)
De mest populære smykkene i 2015!

Topp 3 smykker 2015

Hvilke smykker var fjorårets mest populære? Vi gjør opp status for året som gikk, og ikke uventet var det mange rosa og hvite smykker på toppen. Topp 3 er uendret fra året før. "Årest nykommer" er det lille hvite hjertet som ikke var inne på listen for 2014, men som i 2015 kom seg inn på en fin-fin 9endeplass.

Hele topp 10 listen følger her:

1.Rosa anhengSe smykket her

2.Rosa anhengSe smykket her

3.Anheng med rose motivSe smykket her

4.Rosa anhengSe smykket her

5.Rosa hjerte id-armbåndSe smykket her

6.Rosa hjerte armbåndSe smykket her

7.Rosa anhengSe smykket her

8.Blå traktor anhengSe smykket her

9.Hvitt anhengSe smykket her

10.Rosa sommerfuglSe smykket her

 

Se flere smykker 

 


(30.03.2016)
Hva er egentlig BABYSHOWER?

Babyshower kommer - logisk nok ut i fra navnet - fra USA. Der har det lenge vært en tradisjon at venner arrangerer fest for den blivende mor. I noen sammenhenger arrangeres festen både for mor og far, men det vanligste er at dette er en fest for mor. Noen har med hele familien med på denne feiringen; blivende besteforeldre, tanter og onkler, mens andre begrenser det til venner.

De siste årene har det blitt vanlig å arrangere babyshower også i Europa. I Norge er det en økende interessen for denne festen som også gjenspeilier seg i markedsføringen av produkter til baby og til gravide. Formålet med en babyshower er å vise støtte under graviditeten ved å gi gaver til den nye mor og den nye verdensborgeren. Gjerne gaver av en spesiell nytte eller verdi, men da ikke nødvendigvis kroneverdi. Sutteklut, tåteflaske, sengetøy, klær og smykker er vanlige gaver. Festen skal reflektere den blivende mors personlighet og interesser og det skal fokuseres på det hun liker aller best. Ut over dette finnes det ingen konkret oppskrift på en babyshower bortsett fra at det selvfølgelig ikke skal drikkes alkohol.

En babyshower holdes som oftest mellom 6 og 8 mnd i graviditeten. Nedenfor finner du noen forslag og inspirasjon til hvordan du kan planlegge din babyshower:

http://planlegg.no

http://www.babyverden.no/

Lykke til! 


(10.02.2016)
Pia&Per -nå også på nett i Sverige

I dag går vi "live" med www.piaochper.se. Dette er en søster-side til den norske siden www.piaogper.no. Den nye siden skal håndtere både svenske privatkunder og forhandlere. 


(30.01.2016)Arne Nordlie 70 år
I 2016 feirer vi 70 år!

I år er det 70 år siden gullsmed Arne E. Nordlie etablerte seg i Vika i Oslo og laget sine første smykker. Dette skal vi markere i gjennom hele året. Vi har også laget en logo for å markere jubileet. Vi er stolte over det vi igjennom 3 generasjoner har fått til, og gleder oss til fortsettelsen!

 


(26.01.2016)
De mest populære navnene i 2015

SSB publiserte i dag (26.01.2016) listen over de mest populære navnene i 2015. William ble fjorårets mest brukte guttenavn: 474 barn fikk dette navnet. For jenter ble Emma det mest populære navnet med 449. Både William og Emma lå på andre-plass i 2014. Hele topp 10 -listen ser slik ut:

Jentenavn: 

 1. Emma
 2. Nora/ Norah
 3. Sara/Sahra/Sarah
 4. Sofie/Sophie
 5. Olivia
 6. Sofia/Sophia
 7. Emilie
 8. Ella
 9. Leah/Lea
 10. Maja/Maia/Maya

Guttenavn:

 1. William
 2. Mathias/Matias
 3. Oliver
 4. Jakob/Jacob
 5. Lucas/Lukas
 6. Filip/Fillip/Philip/Phillip
 7. Liam
 8. Aksel/Axel
 9. Emil
 10. Oskar/Oscar

(15.12.2015)
Hva skal barnet hete?

Hva barnet skal hete er et både viktig og vanskelig valg. Hos Pia&Per graverer vi hvert år hundrevis av smykker og dåpsgaver. Vi merker oss en del navn som går igjen, men også en del «originale» navn som vi bare ser en gang. Uansett; her følger noen tips til valg av navn:

 • Mange navn går i «mote» -kurver. Dvs. at et navn tar opp igjen sin popularitet noen generasjoner etter at det først har vært populært. Eksempler på slike navn som har kommet tilbake er Lukas, Jakob, Tobias og Sofia. Prøv å finne frem til navn fra gamle, gamledager.
 • Barnet har 16 tipp-oldeforeldre og 32 tipp-tipper. Sjekk ut disse navnene. Kanskje finnes det fine, men glemte navn blant barnets slektningene. Det gir en god slektsfølelse å hedre forfedrene ved å videreføre familiens tidligere navn. 
 • SSB publiserer hvert år navnestatistikker. Ikke se på denne statistikken som et forslag, men heller som en advarsel. Hvis du velger fra denne listen blir barnet fort hetende Lukas E. eller Emma B.ID-armbånd med rosa hjerte
 • Det har vært en viktig trend de siste årene med bibelske navn. Eksempler på dette er Lukas og Noah. Problemet med trender er at barnet får et navn «alle» andre også har.

Minner til sist om SSB forsker Jørgen Ourens navnelov:

 1. Ikke kall opp barnet etter en tante
 2. Alt gammelt blir pent, bare du venter lenge noe
 3. Ikke spør besteforeldrene

 Lykke til med navnevalget!


(15.10.2015)
5 ting du ikke visste om navnedager

Dåp
 • Adam og Eva har navnedag på juleaften 24. desember
 • Dagens norske navnedager ble innførte av Almanakkforlaget i 1988
 • Jesus sin dåp er 1. nyttårsdag. At dette er navnedagen til personer med navn Jesus er en misforståelse. Ingen har navnedag denne dagen..
 •  ..og heller ikke 29. februar og 25. desember
 • Pia & Per har navnedager på henholdsvis 12 desember og 29 juni :-) 

Pia&Per forhandlere

Pia&Per smykker og gaveartikler forhandles av ledenden fristående gullsmeder i Norge, Sverige og Danmark. I Norge forhandles Pia&Per også av norske gullsmedkjeder som www.thune.no, www.juvelen.no, www.gullfunn.no, www.bjorklund.no og www.mestergull.no.