Om Pia&Per smykker

Det er noe spesielt med det som varer evig, som ikke kastes eller glemmes etter noen uker. Men som bringes videre gjennom livet. Et minne fra en stor anledning som du selv kanskje var for liten til å huske.

VIka terrasse, Oslo

Det gir oss inspirasjon når noen sier: -Et sånt smykke fikk jeg også til dåpen min. Det gjør oss stolte at smykket fremdeles ligger godt bevart i mor sitt smykkeskrin. Kanskje tas det frem innimellom, for å vekke gode minner fra en barndom som ikke er glemt. Kanskje ble det gitt i gave fra en som ikke lenger lever. Men som var glad i barnet, og som ønsket å gi et varig minne fra en viktig dag. Slik gjentar historien seg. Det er noen begivenheter i et liv som markeres ekstra og som er viktige for barnet og familien. At vi er en liten del av dette, det gjør oss stolte.

HjertesmykkeVi har laget smykker siden 1946. Det er 75 år det. Da Arne E. Nordlie startet opp var det knapphet på sølv, begrenset med produksjons-maskiner og helt andre arbeidsforhold. Norge hadde vært i krig og landet skulle bygges. Mange startet for seg selv. Det var en helt annen tid enn i dag og mye har forandret seg; også vi. Vi har endret smykkefargen fra forgylt til sølvfarge. Vi har lagt på rhodium slik at smykkene ikke anløper. Og vi utforsker nye typer miljøvennlig emalje. Men vi holder fast ved det som er vårt DNA. Smykker med gjennomsiktig emalje med struktur i bunnen. Smykker som bærer med seg minner. Nye motiv har kommet til siden Arne E. sin tid. Men mange av hans modeller er også med oss i dag. Det er med ydmykhet vi bærer tradisjonen videre.

Et smykke som ikke er eiet av noen har liten verdi. Det er først når det er gitt bort, brukt, pusset på, lagt bort og tatt frem igjen at det får verdi. Hvem fikk du det av og til hvilken anledning? Det er summen av alle disse små hendelsene som gir smykket verdi. Og som gjør meg stolt, men også ydmyk for den arv jeg som 3-generasjon Nordlie skal bære videre til nye generasjoner små jenter og gutter.


Anne Marthe Nordlie

3’ generasjon - Gullsmed Arne Nordlie

Se hele utvalget av emaljesmykker